CzechFoodChem 2023
Příští ročník Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin se koná ve Skalském Dvoře ve dnech 22.-24. května 2023.
Podrobné informace k nastávajícímu symposiu zde budou postupně zveřejnovány od února 2023. Těšíme se na Vaši účast!
Novinka!
Možnost publikace příspěvků z CzechFoodChem 2022 v Czech Journal of Food Sciences!Účastníci symposia mají možnost za zvýhodněných podmínek publikovat své příspěvky prezentované na CzechFoodChem 2022 v časopise Czech Journal of Food Sciences (IF 2020: 1,279). Všechny zaslané rukopisy v anglickém jazyce budou zpracovány v souladu se zásadami časopisu včetně recenzního procesu zajišťujícího vysokou kvalitu publikovaných článků.
Leták CzechFoodChem 2022 ke stažení
CzechFoodChem 2022
Vážené kolegyně a kolegové, milí přátelé,
letošní Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin - CzechFoodChem 2022 se po dvouleté covidové pauze koná opět prezenčně v Kongresovém centru Skalský Dvůr, a to ve dnech 23.-25. května 2022. Těšíme se na Vaši účast!
Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin představuje tradiční setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů, a to jak z vědecko-výzkumných, kontrolních a vzdělávacích institucí, tak výrobní praxe. Je organizováno Odbornou skupinou pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické a Ústavem analýzy potravin a výživy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Spolupořadateli jsou rovněž Česká zemědělská univerzita v Praze a Výzkumný ústav potravinářský Praha.
Program symposia je orientován na nové směry ve výrobě a hodnocení potravin se zaměřením na bílkoviny, lipidy, sacharidy, vitaminy, minerální látky, senzoricky a fyziologicky aktivní látky, aditiva a kontaminanty. Nedílnou součástí programu jsou rovněž prezentace aktualit z firem a institucí, jejichž činnost s potravinářským průmyslem, jeho kontrolou a výzkumem souvisí. Program letošního ročníku Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin bude zahrnovat blok zvaných přednášek na téma „Současnost a budoucnost výroby a hodnocení potravin" s podtitulem „Udržitelná produkce kvalitních potravin". Symposium bude uspořádáno jako vždy formou přednášek a posterů s vydáním sborníku příspěvků v elektronické formě s ISSN a ISBN. Nejlepší posterové sdělení získá CzechFoodChem Award. Jednacími jazyky symposia jsou čeština, slovenština a angličtina.
Karel Cejpek, za organizátory symposia
Z pravidel pro autory příspěvků:
1. Do Přihlášky příspěvku vložte název a souhrn příspěvku v dvojjazyčné verzi – české (slovenské) a anglické. Cizojazyční účastníci vkládají souhrn pouze v anglickém jazyce.
2. U přednášek přednesených v českém (slovenském) jazyce je možné použít doprovodný text a grafiku (PowerPointovou prezentaci) v anglickém jazyce.
3. Posterová sdělení mohou být vytvořena jak v českém (slovenském), tak anglickém jazyce.
4. Další pravidla pro autory příspěvků naleznete v záložce Přihlášky a v Přihlášce příspěvků.